Vrachtautochauffeur worden? Nu ook met baangarantie!

Er ontstaat een ontzettend groot tekort aan goede vrachtautochauffeurs. Werkgeversorganisaties voorspellen dat dit tekort de komende jaren oploopt naar maar liefst 55 duizend chauffeurs. Daarom zijn wij namens werkgevers in héél Nederland op zoek naar geschikte en gemotiveerde mannen en vrouwen, die hun chauffeurspapieren willen halen.

Toelatingseisen

A&R staat garantie voor kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap. Daarom hanteren wij toelatingseisen. Om in aanmerking te kunnen komen voor de opleiding moet u minimaal een VMBO –diploma (of gelijkwaardig) kunnen overleggen. Daarnaast beschikt u over een prima conditie.

Baangarantie

Dankzij onze samenwerking met veel transportbedrijven kunnen wij de opleiding tot vrachtautochauffeur ook aanbieden met baangarantie. De belangrijkste voorwaarden zijn, dat u voldoet aan de toelatingseisen en de opleiding “Vrachtautochauffeur met aanhanger” succesvol afrondt. Om uw mogelijkheden met een baangarantie te verkennen, bent u verplicht om voorafgaand aan de opleiding deel te nemen aan drie selectierondes: een intakegesprek, een praktische rijtest en een psychologische test.

Onze manier van onderwijs

We hebben een speciale lesmethode ontwikkeld. Deze lesmethode is bijzonder geschikt voor mensen die speciale aandacht behoeven. Dat kan zijn omdat de kandidaat wat lager is opgeleid of dat het enige tijd is geleden dat hij in de schoolbanken heeft gezeten.

Bij deze aanpak staat niet alleen het leren centraal, maar werken we ook aan zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit 6 onderdelen. Dit zijn de drie theorie-onderdelen waarvoor u examen doet bij het CBR.

 • Vakbekwaamheid 1: Verkeer en Techniek (klassikaal of e-learning)
 • Vakbekwaamheid 2: Administratie (klassikaal of e-learning)
 • Vakbekwaamheid 3: Praktische voorbeelden (klassikaal of e-learning)

Er volgen daarna 3 praktijkonderdelen. Het rijexamen wordt afgenomen door het CBR. De andere examens nemen wijzelf in opdracht van het CBR af.

 • Rijopleiding C 28 lesuren
 • Praktische Toets
 • Toets Besloten Terrein

Startdata

 • Nieuwegein: 3 maart

Profiteer van de voordelen van E-learning

In principe verzorgen we klassikale opleidingen. A&R biedt u de unieke mogelijkheid om te studeren via   e-learning. Studeren via internet (want dat is e-learning) biedt vele voordelen:

 • studeren waar en wanneer je wilt
 • geen reiskosten
 • praktijklessen en -examens in uw eigen regio
 • lagere studiekosten

Meer informatie kunnen we u verstrekken tijdens een vrijblijvend gesprek op 1 van onze instituten.

Opleidingskosten

 • Klassikaal onderwijs € 4.820,=
 • E-learning € 4.365,=

De opleidingskosten zijn excl. 21% BTW en eigen verklaring. Wij kennen geen verborgen kosten.

Fiscaal aftrekbaar en subsidie

Bij de kosten van de opleidingen zijn uw studieboeken inbegrepen. Evenals de praktijklessen en de examens in de voertuigen van A&R. U komt dus niet voor onverwachte uitgaven te staan. Bovendien zijn de door u gemaakte opleidings- en examenkosten volledig fiscaal aftrekbaar. De belastingdienst betaalt tussen 35% - 52% mee aan uw opleiding.

Als dochterbedrijf van De VerkeersAcademie is A&R een VTL-gecertificeerde opleider. Transportbedrijven profiteren van hoge subsidies.

Betalingsmogelijkheden

Particulieren kunnen de opleiding in termijnen betalen. Maakt u daarvoor een afspraak met ons voor een vrijblijvend gesprek.